Влада Фінляндії ліквідувала даркнет-ринок наркотиків PIILOPUOTI

  • 25 Вересня 2023

Про це оголосила фінська митниця Tulli у короткому пресрелізі.

Влада Фінляндії ліквідувала даркнет-ринок наркотиків PIILOPUOTI зображення

Митна служба Фінляндії повідомила, що конфіскувала вебсервер PIILOPUOTI, і вилучила його вміст. Вебсайт з продажу наркотиків, що вівся фінською мовою, працював з травня 2022 року, а контрабандний товар надходив до Фінляндії з-за кордону. Кримінальне розслідування координувалося з литовськими та німецькими правоохоронцями, а також з Європолом і Євроюстом. Про арешти наразі не повідомлялося.

Румунська компанія з кібербезпеки Bitdefender заявила, що її підтримка допомогла фінським правоохоронцям ліквідувати цю мережу. Александру Каталін Котой, старший директор відділу розслідувань і криміналістики Bitdefender, зазначив, що ця операція є яскравим прикладом плідної співпраці державного і приватного секторів безпеки, вдалого використання спільних ресурсів, а також тривожним дзвіночком для злочинців темної мережі, переконаних у своїй безкарності.

Кримінальники… помилково вважають, що їхня інфраструктура та дії є повністю анонімними та захищеними даркнетом. Однак їм слід зрозуміти, що перебування у центрі уваги міжнародних правоохоронців означає – врешті-решт їх притягнуть до відповідальності

Александру Каталін Котой   

Правоохоронці активізували зусилля з демонтажу даркнет-ринків, як-от Genesis Market, та куленепробивних хостингів. А в травні 2023 року, у межах міжнародної операції «SpecTor», за торгівлю наркотиками заарештовано 288 осіб, і конфісковано понад 53 млн доларів США.       

Email розсилка