Microsoft офіційно впроваджує підтримку паролів у Windows 11  

  • 27 Вересня 2023

Підтримка ключів доступу стартує у межах великого оновлення ОС для стаціонарних ПК.

Microsoft офіційно впроваджує підтримку паролів у Windows 11   зображення

Ця функція дозволяє відвідувати вебсайти і входити у застосунки без введення імені користувача та пароля; автентифікацію можна завершити на смартфоні за допомогою PIN-коду або біометрії. Завдяки синхронізації та хмарному резервному копіюванню ключі доступу збережуться, навіть якщо користувач втратить смартфон.  

Загальну систему входу FIDO (Fast IDentity Online) анонсували ще торік, у травні 2022-го, як надійну і стійку до фішингових атак заміну паролям. Відтоді її запровадили в Apple, Google та низці інших сервісів. Керування ключами доступу Microsoft додала до програми Windows Insider у червні 2023-го, однак нинішнє оновлення робить цю функцію загальнодоступною.     

Ключі доступу – це кросплатформне майбутнє безпечного керування входом в систему. Ключ доступу створює унікальні криптографічні облікові дані, які надійно зберігаються на вашому пристрої. Їх неможливо вгадати.

Девід Вестон, віцепрезидент з корпоративної безпеки та безпеки ОС

Ключі доступу мають декілька переваг: вони унікальні для кожного вебсайту чи застосунку, синхронізуються між пристроями в одній операційній системі (або екосистемі), спрощуючи процес входу, тож користувачу більше не потрібно вигадувати та запам’ятовувати складні паролі. У Windows ключі доступу створюються  за допомогою Windows Hello. Керувати збереженими ключами доступу можна, вибравши Пуск > Налаштування > Облікові записи > Ключі доступу.

Окрім того, в Microsoft повідомили, що для захисту ідентифікаційних даних користувачів впроваджують Windows Hello для бізнесу на пристроях із Windows 11, а також вдосконалюють вбудований брандмауер Windows і нову опцію контролю застосунків (Custom App Control), яка гарантує, що доступ до пристроїв матимуть тільки перевірені і надійні програми.  

Email розсилка