Made in Europe: HMD Global вироблятиме 5G смартфони Nokia в Угорщині

  • 06 Жовтня 2023

Первістком стане модель Nokia XR21 для корпоративних клієнтів.

Made in Europe: HMD Global вироблятиме 5G смартфони Nokia в Угорщині зображення

Фінська компанія HMD Global, виробник смартфонів Nokia, оголосила про виготовлення моделей 5G в Європі. Першим таким смартфоном буде пило- і водостійкий Nokia XR2, доступний для замовлення корпоративним клієнтам. Виробничі потужності розташовуватимуться в Угорщині.

Раніше смартфони під брендом Nokia виготовлялися в азійських регіонах, як-от Індія і Китай. Але цього року в HMD заявили, що задовольнятимуть попит клієнтів на пристрої, виготовлені в Європі, і перенесуть частину виробництва на континент. За чотири роки до цього компанія перенесла у Фінляндію свої центри обробки даних, позаяк виявилося, що деякі з її пристроїв надсилають незашифровані дані назад на китайські сервери.   

Компанія працює над тим, щоб зробити пристрої безпечнішими і довговічнішими. Ми інвестуємо в безпеку програмного забезпечення, і пропонуватимемо нашим клієнтам індивідуалізоване ПЗ та функції безпеки.

Жан-Франсуа Баріл, голова, співзасновник та генеральний директор HMD Global

Недовіра корпоративних клієнтів до іноземних технологій зростає, як і побоювання, що смартфони та інші пристрої можуть постачатися зі шкідливим ПЗ і загрожувати безпеці компанії. Виробництво в Європі має запобігти цьому. У HMD стверджують, що вони – піонери такого виробництва, і, щоб відсвяткувати це, випускають обмеженим накладом 50 смартфонів Nokia XR21 «Зроблено в Європі», матового платинового кольору, зі спеціальним сертифікатом походження в коробці. А на сайті Nokia наразі продаються лише 30 таких моделей.     

Email розсилка