Google пропонує створення ключів доступу стандартно і без пароля

  • 11 Жовтня 2023

Вхід до облікового запису Google стане швидшим і безпечнішим, а користувачі згадають про існування цих ключів.

Google пропонує створення ключів доступу стандартно і без пароля зображення

Google полегшує користувачам відмову від паролів у своїх облікових записах, пропонуючи натомість ключі доступу – швидкий, безпечний вхід без пароля. Його варіантами можуть бути пін-код, розпізнавання обличчя чи відбитка пальця на смартфоні, або Windows Hello на ПК. 

Від сьогодні користувачам акаунтів Google стандартно пропонуватимуть створити ключ доступу – це зробить непотрібним ручний пошук безпекових налаштувань в обліковому записі. Google має амбітну мету перетворити ключі доступу на новий стандарт входу, хоча «паролі залишаться частиною нашого життя навіть у цьому разі». Тож користувачі можуть увійти в обліковий запис за допомогою паролів, і повністю відмовитися від використання ключів доступу, вимкнувши опцію «пропускати пароль, коли це можливо».            

Завдяки технології WebAuthn  (вебавтентифікації) під час створення ключа доступу генеруються два різні ключі: один зберігається на вебсайті або у службі, де розміщено обліковий запис, а другий, закритий ключ – на пристрої, який використовується для підтвердження особи. Якщо пристрій з ключем доступу загубиться або зламається, користувач може скористатися резервною копією з іншого гаджета, або провести повторну автентифікацію за номером телефону, електронною адресою або (за наявності) апаратним ключем безпеки.

Сховища паролів Apple і  Google, а також менеджери паролів 1Password і  Dashlane уже підтримують ключі доступу. Є навіть онлайн-довідник від 1Password зі списком відповідних служб. Торік Google запровадив підтримку ключів доступу для низки своїх продуктів, зокрема облікових записів Workspace і Cloud та веббраузера Chrome. Багато провідних вебсайтів і програм теж підтримують ключі доступу. Детальну інформацію про підтримку ключів доступу можна знайти тут.  

Email розсилка