Австралія оштрафувала Х за відмову надати інформацію про контент, що містить насильство над дітьми  

  • 16 Жовтня 2023

Розмір штрафу становить $380 000.

Австралія оштрафувала Х за відмову надати інформацію про контент, що містить насильство над дітьми   зображення

Уповноважена з питань електронної безпеки Австралії оштрафувала соцмережу Х на $380 000 (610 500 австралійських доларів) за нездатність належним чином відреагувати на запит влади про боротьбу з контентом, що містить насильство над дітьми. Офіс уповноваженої також виявив серйозні недоліки у контролі над таким вмістом з боку платформ TikTok, Twitch і Discord. Офіційне попередження отримали і в Google – за надання «загальних відповідей на конкретні питання».

Платформа Х фактично проігнорувала урядовий запит, і тепер має 28 днів на те, щоб сплатити штраф або надати-таки належну відповідь. І хоча сума штрафу як для багатомільярдної технологічної платформи невелика, але річ тут не в цифрах, а в прецеденті – відколи Х (колишній Twitter) придбав Маск, соцмережа постійно зазнає критики і санкцій через методи модерації контенту (чи, власне, через фактичну відсутність тієї модерації).

X публічно заявила, що боротьба з сексуальною експлуатацією дітей є завданням №1 для компанії, але це не можуть бути пустопорожні розмови, ми маємо бачити реальні дії на підкріплення цих слів.

Уповноважена з питань електронної безпеки Австралії Джулі Інман Грант

Наразі єдиними реальними діями з боку Х є скорочення співробітників, відповідальних за безпеку контенту – станом на грудень 2022 року на всю компанію таких лишалося 25. Штраф на Х накладено згідно із Законом про безпеку в Інтернеті, ухваленим 2021 року. В законі йдеться, що постачальники онлайн-послуг зобов’язані інформувати урядовців про методи протидії насильницькому контенту. У Х не відповіли, скільки часу їм потрібно, щоб відреагувати на повідомлення про жорстоке ставлення до дітей, як вони виявляють ознаки сексуальної експлуатації дітей, і скільки співробітників з питань безпеки в штаті компанії.

Пані Грант назвала недотримання компанією Х австралійських стандартів звітності «кричущим».    

Email розсилка