Хакери BlackCat зламали дані McLaren Health Care

  • 23 Жовтня 2023

«Чорна кішка», також відома як ALPHV, вимагає викуп.

Хакери BlackCat зламали дані McLaren Health Care зображення

Корпорація McLaren Health Care зі США, що надає медичні послуги, і має, зокрема, мережу лікарень, амбулаторні хірургічні центри, лабораторії, аптеки та страхову компанію, зазнала хакерської атаки у серпні та вересні 2023 року. Хакерам з BlackCat вдалося поцупити 6 терабайтів конфіденційної інформації щодо 2,5 млн пацієнтів, і вони погрожують оприлюднити її у даркнеті, якщо їм не заплатять викуп.

Анонімні джерела у McLaren Health Care повідомляють, що атака програми-вимагача завдала шкоди IT-службам 14 лікарень Мічигану. Коли здалося, що ситуація зі зламом стабілізувалася, злочинці розпочали кампанію шантажу; інформатор з BlackCat (також угруповання відоме як ALPHV) заявив, що для викрадення вони скористалися ще й досі наявним бекдором.

McLaren Health Care залучила до розслідування інциденту та мінімізації його наслідків експертів з кібербезпеки. Хакери, що стоять за цим зламом, спілкуються переважно російською, і, хоча прямих доказів їхнього зв’язку з російськими спецслужбами немає, деякі ЗМІ вбачають у фінансово вмотивованих кібератаках вплив та інтереси уряду рф. Помста за санкції проти росії, і матеріальний зиск – це ті два сакраментальні зайці, яких кіберзлочинці прагнуть вбити одним пострілом.    

Email розсилка