Кібератака на НАТО і атака програм-вимагачів на Motel One

  • 05 Жовтня 2023

Нові виклики кіберзлочинців.

Кібератака на НАТО і атака програм-вимагачів на Motel One зображення

Хакери з угруповання Hacktivist, також відомого як SiegedSec, заявили, що успішно зламали сервери НАТО і заволоділи  секретними документами Альянсу. На доказ цього підгрупа Alphv опублікувала у своєму Telegram-каналі частину викрадених даних, підкресливши, що отримала їх із серверів НАТО приблизно три місяці тому.

У відповідь НАТО негайно розпочало розслідування інциденту. Перевіряється, чи отримали зловмисники доступ до конфіденційних документів щодо стратегічного планування та досліджень з ІТ-інфраструктури Альянсу. Детальні результати розслідування обіцяють оприлюднити вже незабаром.  

Атаки програм-вимагачів зазнала й мережа бюджетних готелів у Німеччині Motel One. Хакери отримали доступ до даних, пов’язаних зі 169-ма кредитками та адресами клієнтів готелю. І, попри відносно невеликі масштаби завданої шкоди, Motel One активно працює над захистом від майбутніх кібератак. А в цій підозрюють ту саму підгрупу Alphv, що хизувалася вкраденими документами НАТО.

Обидві жертви кібератак перебувають у тім регіоні, що підтримує Україну у війні з росією. Крім того, Alphv, горезвісна за спеціалізацією на подвійному вимаганні, ще у серпні цього року успішно атакувала MGM Resorts і казино Caesars Entertainment, хоча обидва гіганти готельно-розважального бізнесу робили значні фінансові внески у безпеку своїх баз даних.    

Email розсилка