Відновлення Royal Mail після зламу коштуватиме щонайменше $12 млн

  • 24 Листопада 2023

Крім того, доходи компанії від міжнародних пересилань знизилися на $27 млн.

Відновлення Royal Mail після зламу коштуватиме щонайменше $12 млн зображення

International Distributions Services, материнська компанія Royal Mail, вперше оприлюднила суму витрат на відновлення системи міжнародного дистриб’юторського центру в Хітроу після зламу – бюджет становить 10 млн фунтів стерлінгів ($12,4 млн). Очікується, що загальні витрати, пов’язані з ліквідацією наслідків атаки, будуть ще вищими. Зафіксовано також суттєве падіння доходів Royal Mail за рік, зокрема, і внаслідок зламу.

У січні 2023 року хакери з Lockbit атакували комп’ютерні системи, які Royal Mail використовує для міжнародних пересилань. «Ваші дані викрадено, систему зашифровано» - таке повідомлення кіберзлочинці залишили жертві, і встановили викуп у $80 млн. Викуп Королівська пошта не заплатила, і, судячи з листування, яке злили в мережу самі ж хакери, і не збиралася – її представники на перемовинах банально тягнули час, намагаючись хитрощами змусити зловмисників повернути їм ключові файли для відновлення системи. Хакери не відразу зрозуміли, що ті два файли, які їх просили розшифрувати, як доказ наявності потрібних інструментів, дозволили б Royal Mail безплатно відновити скомпрометовані дані. Перемовини тривали з 12 січня до 09 лютого 2023 року, але сторони так і не досягли жодних домовленостей.

Lockbit – це російське хакерське угруповання, мотивом його атак завжди є фінансовий зиск. Суми бажаного викупу хакери встановлюють залежно від річних доходів атакованої компанії. Королівська пошта, яка належить до критичної національної інфраструктури Великобританії, найімовірніше, закінчить фінансовий рік зі збитками.

Email розсилка