Соцмережа Х порушила контракти щодо виплати премій

  • 25 Грудня 2023

Обіцянки – не завжди цяцянки. Особливо коли йдеться про великі гроші.

Соцмережа Х порушила контракти щодо виплати премій зображення

Марк Шобінгер, ексдиректор з винагород у Twitter, подав на компанію до суду в червні 2023 року, відразу після свого звільнення. Шобінгер заявив, що і до, і після того, як Ілон Маск торік придбав Twitter, він та фінансовий директор компанії Нед Сегал обіцяли співробітникам 50 % їхніх цільових бонусів за 2022 рік, але обіцянки не дотримали і виплат не провели.

Адвокати X Corp клопотали про закриття справи, стверджуючи, що компанія в особі Маска дала лише усну обіцянку про бонуси, не зафіксовану в контракті, і що справа має регулюватися законодавством Техасу. Натомість федеральний суддя США Вінс Чхабрія (той самий, в якого боліла голова від ШІ) ухвалив, що справа перебуває в юрисдикції штату Каліфорнія, і визнав контраргументи X Corp непереконливими. На думку судді Чхабрії, заява пана Шобінгера про порушення контракту є законною, і, після того, як він виконав вимоги Twitter, бонус у відповідь став зобов’язувальною угодою з боку компанії, яка це зобов’язання порушила.       

Розмір премій оцінюється в кількадесят мільйонів доларів, на виплати претендуватимуть майже 2 000 співробітників. У X Corp є можливість подати апеляцію.  

Email розсилка