Британська компанія Southern Water повідомила про злам IT-системи

  • 25 Січня 2024

Хакери з Black Basta вимагають викуп за викрадені дані.

Британська компанія Southern Water повідомила про злам IT-системи зображення

Британська компанія Southern Water, що надає послуги водопостачання 2,5 млн клієнтів і послуги з очищення стічних вод 4,7 млн клієнтів у південних районах Англії, повідомила про злам своєї IT-системи. Водночас хакери з Black Basta заявили про викрадення особистих даних клієнтів Southern Water, опублікувавши в інтернеті скани їхніх паспортів та водійських прав, домашні та електронні адреси, дати народження й місця роботи.      

Результати введення деякої інформації з блогу кіберзлочинців у пошукову систему дозволяють припустити, що, попри заяви компанії про недоторканість фінансових і клієнтських даних, останні все ж таки було скомпрометовано. Компанія Southern Water проінформувала Офіс уповноваженого з питань захисту інформації про цей кіберінцидент, і визнала, що зловмисники з Black Basta вимагають викуп. Вони заявляють, що загалом викрали 750 ГБ даних, і погрожують опублікувати їх за 6 днів, якщо їхні вимоги не будуть виконані. Сума викупу не розголошується.

Фахівці з кібербезпеки відзначають, що за останній рік галузь водопостачання і водовідведення, як у США, так і в Європі, стала популярною мішенню для хакерів. Підприємства, що працюють в ній, є об’єктами критичної інфраструктури, тож захист від кібератак і фізичних ризиків має бути в пріоритеті у держави, якщо, звісно, ця держава не хоче згодом стикнутися з надзвичайними ситуаціями, проти яких блекаути здаватимуться дрібними неприємностями.    

Email розсилка