Штрафи та державний контроль над Telegram – питання часу

  • 15 Лютого 2024

Про це сказала в інтерв’ю голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Штрафи та державний контроль над Telegram – питання часу зображення

Слідом за речником ГУР Андрієм Юсовим, який заявив, що Telegram містить низку загроз безпеці України, розвиднилося щодо месенджера і Ользі Герасим’юк, очільниці Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. В інтерв'ю каналу «Ми – Україна» пані Герасим’юк сказала, що Telegram має великий вплив на аудиторію, і часто використовується для поширення дезінформації, а його адміністрація геть не йде на контакт.

В Telegram нема з ким говорити. Ми пробували звернутися до Telegram, до платформи. Кілька листів ми відправили, електронні адреси ми знаходили десь в інтернеті, щоби попросити їх вступити з нами в якусь комунікацію, щоб вони видалили певний токсичний контент, який ми спостерігали, і люди про це скаржилися. Але відповіді немає.  

На думку голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення, штрафи і взяття під державний контроль діяльності Telegram та інших компаній, які надають цифрові послуги, — це «питання часу». Але у всій цій несподіваній активності експертів (окрім пана Юсова і пані Герасим’юк, від використання Telegram українців відмовляли керівник Головного управління радіоелектронної боротьби та кібербезпеки Генштабу ЗСУ полковник Іван Павленко та експерт ГО «Інститут Дослідження Кібервійни» Єгор Аушев) цікава не так констатація давно відомих фактів про цей месенджер, як обіцянка взяти його та «інші компанії» під контроль держави, те, у чому цей контроль полягатиме, які ще «інші компанії» під нього підпадатимуть, і чому контроль став так гостро потрібен лише зараз, фактично на третьому році великої війни – хоча про безпекові ризики Telegram не говорив хіба лінивий.      

Email розсилка