Х дозволить розміщувати рекламу вибірково

  • 28 Лютого 2024

Таке рішення з’явилося після скандалу з рекламою обіч пронацистських дописів.

Х дозволить розміщувати рекламу вибірково зображення
BATH, UNITED KINGDOM - OCTOBER 29: In this photo illustration the logo of US online social media and social networking site 'X' (formerly known as Twitter) is displayed centrally on a smartphone screen alongside that of Threads (L) and Instagram (R) on October 29, 2023 in Bath, England. It has been over a year since Elon Musk controversially bought the company in which he made lots of redundancies and also rebranded Twitter to the the letter 'X'. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Платформа Х, в дівоцтві Twitter, нещодавно оголосила, що дозволить рекламодавцям розміщувати свою рекламу поруч з обраним ними контентом. Цей широкий жест, який гарантуватиме, що рекламні оголошення не показуватимуться поруч із суперечливим або образливим вмістом, соцмережа Х зробила після низки гучних торішніх скандалів – коли реклама IBM опинилась поруч із постами, в яких цитували Адольфа Гітлера, виправдовували нацистів та заперечували Голокост. Про небажання розміщувати рекламу обіч такого контенту, окрім IBM, заявили Apple, Disney, Warner Brothers Discovery; свої гроші назад забрали також Європейська комісія, телевізійна мережа Paramount і кіностудія Lionsgate.

Ілон Маск, хоч і грав у цій ситуації зуха, і навіть публічно послав усіх техногігантів, що відмовилися від реклами на Х, курсом російського військового корабля – не міг не розуміти, що прямо в нього з-під носа тікають великі гроші, з яких він, зокрема, сплачує відсотки за кредитами на купівлю Х. Тож цей крок, що має залучити до співпраці малих і середніх рекламодавців, Х зробила вимушено. Чи допоможе він зменшити збитки – покаже час. А поки соцмережа обіцяє рекламодавцям можливість розміщувати рекламу на основі підібраного списку творців преміум-контенту через Creator Targeting. «Це надасть рекламодавцям більший контроль, і вони зможуть самостійно використовувати  X Ads Manager для запуску відеореклами на початку ролика саме на  відеоконтенті вибраного автора чи авторів», – обіцяють в Х.

Email розсилка