Українські хакери атакували дочірню компанію російської МТС

  • 29 Квітня 2024

Сервіси оператора й досі не працюють у багатьох регіонах рф.

Українські хакери атакували дочірню компанію російської МТС зображення

Українська хакерська група BO Team та Головне управління розвідки здійснили атаку на російську компанію АТ «МТТ», «доньку» ПАТ «МТС». (Міжрегіональний ТранзитТелеком – це телекомунікаційний провайдер в рф, який обслуговує тисячі корпоративних і мільйони приватних клієнтів.) Кібервоїни України заздалегідь отримали доступ до всього мережевого обладнання компанії, після чого провели потужну кібератаку на всі захоплені пристрої. Результатами наші хакери задоволені – знищено ПЗ та конфігураційні файли провайдера.

Для відновлення всього обладнання фахівцям підприємства доведеться фізично підключатися до кожного пристрою, що може тривати тижні з огляду на географію розташування кожного з них.

АТ «МТТ» призупинило роботу у Москві, Самарі, Хабаровську, Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді, Ростові на Дону, Калінінграді, Волзі та Уфі. «МТТ» належить до топ-10 найбільших російських телекомунікаційних компаній, і надає, зокрема, інтегровані мобільні та платформні рішення у галузі автоматизації бізнес-процесів для провідних фінансових та інтернет-організацій росії. Раніше, цього тижня, фахівці ГУР провели масштабну кібератаку проти ресурсів керівної партії рф «Єдина Росія».

Email розсилка