ІТ-операції у Volkswagen паралізовано внаслідок кібератаки

  • 29 Вересня 2023

Підозрюють хакерів з країни 404.

ІТ-операції у Volkswagen паралізовано внаслідок кібератаки зображення

Збій у виробничих операціях концерну Volkswagen (Німеччина) могла викликати кібератака, спрямована на його IT-інфраструктуру. Під підозрою опинилися хакери з рф, а німецький виробник став об'єктом атаки, ймовірно, з мотивів помсти: через різке зменшення залежності Німеччини від російських енергоносіїв та активну підтримку України. У концерні побоюються можливої розподіленої атаки на відмову в обслуговуванні (DDoS) найближчим часом.

За даними ділового видання Handelsblatt, кібератака суттєво вплинула на виробництво автомобілів, зокрема, на заводах Volkswagen у Дрездені, Емдені, Оснабрюку та Цвікау, а також торкнулася дочірньої компанії VW Audi – хакери зламали її поштові служби. Однак Volkswagen, відомий надійною системою забезпечення безперервності бізнесу, має оговтатися від цього інциденту упродовж кількох годин.

Концерн VW не вперше стає мішенню хакерів. У червні 2021 року через витік даних кіберзлочинці заволоділи конфіденційною інформацією понад трьох мільйонів клієнтів і потенційних покупців VW та Audi. А в серпні 2021 року в результаті цифрової атаки на Level One Robotics, постачальника комерційних роботів для німецького автогіганта, були оприлюднені дані і про саму жертву, і про пов’язаних з нею автовиробників.

Втім, офіційного підтвердження кібератаки немає, у Твіттері Volkswagen  заявив лише про «технічні проблеми», спричинені збоєм системи через потенційну помилку неправильної конфігурації.

Email розсилка