WhatsApp вмикає безпарольний вхід для користувачів Android

  • 17 Жовтня 2023

Тепер увійти до облікового запису можна за допомогою розпізнавання обличчя або сканера відбитка пальця.

WhatsApp вмикає безпарольний вхід для користувачів Android зображення

Двофакторна автентифікація з усіма її вразливостями та незручностями потроху відходить в минуле. Сервіс WhatsApp, що належить Meta, оголосив на Х, що розгортає підтримку функції доступу без пароля, за допомогою ключів доступу, для всіх користувачів Android. Нова опція безпеки дозволяє використовувати розпізнавання обличчя, відбитки пальців або PIN-код свого пристрою для доступу до облікового запису. Минулого тижня Google  вже почав пропонувати користувачам створення ключів доступу.

Раніше ключі доступу тестувалися в бета-каналі WhatsApp, а відтепер вони доступні користувачам месенджера на Android. Наразі немає інформації щодо сумісності ключів доступу з iOS і підтримки їх на iPhone, а ось підтримка функції на Android з’явиться найближчими тижнями.      

WhatsApp використовують понад 2 млрд осіб. І впровадження ключів доступу, хоч і не захистить їх повністю від усіх цифрових загроз, але зробить використання сервісу простішим і безпечнішим. Більше не доведеться запам’ятовувати довгий пароль, який все одно можуть зламати чи викрасти, чи перейматися за його належну складність. За допомогою  технології WebAuthn (вебавтентифікації) під час створення ключа доступу генеруються два різні ключі: один зберігається вебсайтом або службою, де розміщено обліковий запис, а другий, закритий ключ, зберігається на пристрої користувача. Якщо пристрій втрачено чи зламано, є можливість застосувати резервну копію, або пройти повторну автентифікацію за номером телефону, електронною адресою або апаратним ключем безпеки.   

Сховища паролів Apple і  Google, а також  менеджери паролів 1Password і  Dashlane вже підтримують ключі доступу. 1Password створив онлайн-довідник зі списком служб, які дозволяють користувачам входити за допомогою ключа доступу.

Email розсилка